24 Kasım 2015 Salı

Dünyanın En Tuhaf 10 Böceği



Doğada hiç farkında olmadığımız yaşamlarını sürdüren birbirinden ilginç canlılar bulunmakta. Farklı coğrafyalarda ve farklı iklimlerde hayatlarını devam ettiren bu canlıları gördüğümüzde şaşkınlığımızı ve hayranlığımızı gizlememiz mümkün değil. Sizi hayretler içinde bırakacağını düşündüğüm, dünyanın en tuhaf 10 böceğini sizler için derledim.

Yılan Tırtıl
 Sphingidae familyasından büyük bir güve türüdür. İngiltere ve İrlanda’nın genelinde yaşayan bir canlı türüdür. Larvasının bu görüntüsü sanki bir yılanı andırıyor.





Wattle Cup Tırtıl
 Kuzey Avustralya’nın çeşitli bölgelerinde görülen bu ilginç tırtılın üç arının sokmasından daha fazla acı veren güçlü bir sokma acısı var. Görüntüsü ve renkleriyle muhteşem bir tırtıl





Sinek Kuşu Güve
 Bu bir sinek kuşu diyebilirsiniz ama aslında bu bir böcek. Sinek kuşunu andıran bu canlının aslında çiçekler üzerinde uçan bir güve olduğunu yakından baktığınızda göreceksiniz. Yaşam şekilleri bakımından da sinek kuşunu anımsatmaktadır.





Hello Kitty Tırtıl
 Hello Kitty gibi tüm dünyada tanınan bir tırtıl türüdür. Bu sevimli tırtıllar Japonya’da oldukça fazla bulunmaktadırlar. 






Elvis Presley Böcek
 Bir böceğin sırtındaki Elvis görüntüsü sizi de şaşkına çevirmedi mi? Böceğin sırtındaki yüz şekli burun, ağız, gözler ve Elvis Presleyin saçları gibi saç görünümüyle oldukça ilginç bir böcek




Donald Trumph Tırtıl
 Aynı Trumph’ın saçlarına benziyor değil mi? Peru yağmur ormanlarında biyolog Phil Torres tarafından keşfedilen bu tırtıl, flanel güve türüdür. Tüyleri ağrılı şişkinliğe sebep olan zehirli dikenler barındırmaktadır. 








Dart Vader Karınca
 Bilimsel adı Cephalotes Atratus olan bu karınca, 2004 yılında Stephen p. Yavoniak tarafından keşfedilmiş olup, sanki siyah bir kask takan süper güçlü gibi görünüyor. Bu görüntüsüyle Dart Vader’ı anımsatıyor. 





Dart Maul Böcek
 Bilimsel adı Oncopeltus fasciatus olan böcek, aynı zamanda büyük Milweed böceği olarak da bilinir. Ağırlıklı olarak tahılla beslenen bir böcek türüdür. 






Çiçek Tırtıl
  Sizce hangisi çiçek hangisi tırtıl? Kamuflaj konusunda muhteşem bir tırtıl. Bu tırtıllar beslenmek için farklı renklerde çiçekleri süslüyor olabilir.










Alien Tırtıl
Tırtıllar kelebek aşamasına geçmeden önceki dönemdeki ürkütücü görüntülerinin sebebi yırtıcılardan korunmaları içindir. Filipinlerde yaşayan bu tırtıl uzaylı bir yaratık gibi görünüyor. Göz gibi görünen bu noktalar sadece doğal bir leke. Tırtılların yüzleri aslında ikinci karın bölgesinde olup daha küçüktür.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder