22 Kasım 2015 Pazar

Dünyanın En Garip 10 Canlısı

Denizde, karada ve havada yaşayan binlerce tür hayvanekolojik sistemin ayrılmaz parçalarıdır. Öyle canlılar var ki, sürekli olarak göremediğimiz ve gördüğümüzde hayretimizi gizleyemediğimiz tuhaf ve garip bazı canlılar da yerkürede yaşamlarını devam ettirmektedir. Dünyamızda bizlerle birlikte yaşayan bazı garip canlı türlerini sizler için derledik. İşte, dünyanın en garip 10 hayvanı;

Tüylü Kurbağa Balığı: 
 Deniz diplerinde avlanarak hayatını sürdüren bu balık türü, Endonezya civarında yaşamaktadır.


Hagfish:

 Görüntüsü aynı yılan balığı gibi olan Hagfish, hayatını diğer balıkların vücuduna başını sokarak devam ettirmektedir. Sıradışı beslenme şekli ve sümüksü bir madde üretmesiyle tuhaf bir canlıdır.




Aye Aye – Bambu Maymunu:
  Tıpkı bir ağaçkakan gibi kutçukları yakalayabilmek için ağaçlara vurmaktadır. 2 kg ağırlığa ve 40 cm boya ulaşan bu maymun türü, dünyanın en büyük naktürnal primatıdır.



Arap Tavşanı: 
 Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bu hayvan, uzun kulaklara, bacaklara ve kuyruğa sahiptir. Genellikle geceleri daha çok görülürler.




Beyaz Kaplumbağa:
  Her ne kadar beyaz kaplumbağa denilse de genellikle bej ve pembe renklerde olmaktadır.






Yeti Lobster:
 Güney Pasifik okyanusunda 2005 yılında keşfedilen bu garip canlı, 2.200 metrelik derinliklerde yaşamını sürdürmektedir.





Psychrolutes Marcidus:
 Denizilerin derinliklerinde yaşamını sürdüren diğer bir garip canlı da budur. Çok derinlerde yaşadıklarından bu canlılarla ilgili pek fazla bilgi yoktur.




Deniz Domuzu:
 Okyanusların derinliklerinde hayatlarını sürdüren deniz domuzları, burada diplerdeki çamurlarla beslenmektedir.




Hispaniolan solenodon:
 Garip görünüşlü bu canlı her ne kadar fareyi çağrıştırsa da, uzun burnu ve zehirli dişleri tuhaf bir canlı olması için yeterli. Genellikle Küba, Haiti ve Dominik Cumhuriyetinde yaşamaktadırlar.





Köstebek: 
 Bu hayvanı garip kılan şey, yiyeceklerini tanımlamak için burnunda bulunan 22 adet dokunacıdır. Küçük ve omurgasız hayvanlarla suda yaşayan böcekleri yiyerek yaşamını sürdüren köstebek, çoğunlukla Kuzey Amerika coğrafyasında nemli ve sulak arazilerde yaşamaktadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder