29 Ekim 2015 Perşembe

En İyi 10 Online Oyun

1- Point Blank (2008)
Point Blank, Güney Koreli oyun şirketi Zepetto tarafından geliştirilen ve 2008 yılında yayınlanan çevrimiçi birinci şahıs nişancı tarzı oyundur. Türkiyede Nfinity Games aracılığı ile yayınlanır.
Oyun CT-Force ve Free Rebels arasındaki var olan savaş üzerine kurgulanmıştır. Oyunda rütbe sistemi vardır "Askeri öğrenci" rütbesi ile başlanır ve en yüksek rütbe "Genelkurmay Başkanı"'dır. Maç yaptıkça Tecrübe puanı ve oyun puanı kazanılır. Oyunda bazı özel eşyaları ve silahları satın almak için gerçek para ile satın alabileceğimiz oyun parası kullanılmaktadır. Oyunda 7 farklı mod ve birçok harita bulunur. Point Blank'ın sunucusu olduğu ülkelerde anlaşma nedeniyle diğer sunuculara giriş engellidir.

















2-Legend Online (2012)
Legend Online, Efsanevi tanrıların zamanında şeytan bütün kötülükleri kutsadı ve tanrıların çatışması sırasında ortaya çıktı.Dünya değişti ve yaratıklar cehennemden çıktı iyiliğe karşı savaşmaya başladılar.Bütün ülkeyi karanlıklar kapladı ve ülke şeytanların istilası ile yüz yüze kaldı.Felaket yaklaştığında onlar uykudan uyandılar kahramanlar toplandı ve insanlığı kurtarmak için görevlendirildiler. Adalet ya da kötülük seçimini yap! ve karanlıklara karşı savaş! peki ya umut nerede?
















3-Metin 2 (2005)
Metin2'nin konusu üç büyük imparatorluğun savaşını anlatan bir uzakdoğu hikâyesidir. İlk olarak sadece hayvan ve bitki hayatı vardı ve bir Metin taşı gelip vahşi hayatı kırıp üç imparatorluğun sınırlarını çizdi. Oyunda amaç ise savaşarak kendini geliştirmektir.














4- Knight Online 
Knight Online, 1. seviyeden başlayıp 80. seviyeye kadar süren maceralarla dolu bir oyundur. Bu oyunun Wolfteam’ dan güzel yanı ise aldığınız veya oyun içindeki yaratıklardan düşürdüğünüz eşyaların süresiz olmasıdır. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.


















5-Silkroad
Silkroad Online (Türkçe: İpek Yolu), Joymax firması tarafından geliştirilmiş "Devasa oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu"(MMORPG)'dur Sadece Avrupa'da ve Doğu Asya' da 250.000.000 aşan oyuncu kitlesine sahiptir.Joymax'ın denetimi dışında kurulan private server oyuncuları da göz önüne alınırsa bu rakamın 500.000.000 aşacagı düşünülmektedir. Şu anda Çinli ve Avrupalı medeniyetlerin komutanlarının karakter yapıları üzerine kurulan Silkroad Online Eski Asya ve Avrupa arasındaki kültürel ve ekonomik ticareti yansıtan ama şimdi unutulmaya yüz tutan görkemli bir tarihi, maceralarla yaşatmaktadır. Oyunda Türkçe dil desteği bulunmaktadır.
Silkroad Online; Çin ve Avrupa arasına yayılan gerçekçi geniş bir haritayla ve kaliteli grafik özellikleriyle dikkat çekmektedir. Oyunun sistemi ve amacı 2 meslek grubuna dağılır. Avcılar, ve Hırsızlar.

















6- Counter Strike 
Oyun teröristler (Terrorists) ve terörle mücadele ekibi (Counter-Terrorists) olmak üzere iki takım olarak devreler halinde oynanmaktadır. Her devre başında takımlar önceki devreki başarılarına göre kazandıkları para ile kendilerine silah alırlar. Ekonomi sistemini bu şekilde uygulayan ilk oyun olmuştur. Gruplara özel silahların da bulunmasına rağmen genel kullanıma açık silahlar çoğunluktadır. Örneğin AK-47 teröristlerde, M4A1 ise terörle mücadele ekibindedir. Counter-Strike 1.6'da terörle mücadele ekibine FAMAS, teröristlere ise Galil eklenmiştir. Her oyuncu 800 dolar ile başlar ve her tur başına bu miktar artar. Kazanan grubun artış miktarı daha fazla olmakla beraber, özel bazı durumlarda (C-4 bombasını etkisiz hale getirme, harita içindeki rehineleri kurtarma vb.) kişinin parası da artabilmektedir. Örneğin rakip oyuncuyu öldürmek 300 Dolar kazandırır. Karşı takımın tüm oyuncuları öldürüldüğünde veya görev tamamlandığı takdirde tur sonuçlanır ve yeni oyun başlar. Ölmeyen oyuncunun eşyaları kalır. Yeni turda para, kazanan takımın daha fazla olmak üzere, belli bir miktar artar. Diğer bir yandan, Counter-Strike 1.6 versiyonu ile gelen bir ayrıcalıkta terörle mücadele ekibinin C-4 bombasını çözmesi, çözen kişinin skor hanesine +3 eklemektedir.
















7- Wolf Team 
Wolfteam, çok oyunculu online istemci MMOFPS oyundur. Birçok ülkede oynanan Wolfteam kurt adamlar ve insanların savaşını konu alarak yapılmıştır.15 Mart itibariyle Resmi Facebook sayfası 1.8 milyon beğeni sayısına erişmiştir .




















8-S4 League 
Değişik çeşitlerde oyun modları bulunan, bunların yanı sıra tüm oyunlarda belirlenebilen silah modu ( gun mode ), kılıç modu ( sword mode ) ve tüm modlar ( all mode ) olan bir oyundur. Karakterinizi oyuna girdiğinizde yaratıp, karakterinize toplamda 3 silah ve 1 adet beceri ekleyebiliyorsunuz. Beceriler yukarıda belirttiğim silah modu, kılıç modu ve tüm modlarda değişik özellikler vermese bile her mod için farklı becerileri seçmeniz gerekiyor. Tüm dünya çapından oyuncusu olan bu online oyun hakkındaki kısa bilgiler bunlardır.


















9-League of Legends (Lol)
League of Legends Defense of the Ancients örnek alınarak geliştirilmiştir. DotA modundan farklı olarak oyunda "Kabiliyetler" ve "Rünler" sistemi vardır. Oyunda yeteneklere getirilen bir değişiklik DotA'dan farklı olarak kullanılan şampiyonların yeteneklerine, alınan eşyaların katkılarını eklemesidir. Yani edinilen her eşya, sahip olunan yeteneklerin etkilerini artırmaktadır. Bazı yetenekler, edinilen eşyalardan %50-%60 olarak etkilenirken, bazı yetenekler ise eşyanın direkt olarak katkısını alabilmektedir.

















10- Dota 2
Dota 2, üç boyutlu bir çevreye sahip Çevrim içi çok oyunculu savaş (MOBA) oyunudur. Oyun sahnesi, eğik üst açı ile gösterilmektedir. Oyuncular 110 karakterden birini kontrol edebilmektedir. Her kahraman 1 level ile başlayıp en fazla 25 levele kadar ulaşabilir. Şavaşlarda kazandığı deneyimle level atlar. Oyuncular düzey atlamalarında kahramanlarına yeni bir yetenek öğretebilir veya genel özelliklerinden birini yükseltebilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder